Компанія Dell Technologies нещодавно анонсувала першу модель серії приставок резервного копіювання Data Manager Appliance (DM), що входять до портфеля рішень для резервного копіювання PowerProtect.

Розробка нової серії DM5500, яка використовує в якості апаратної платформи двосокетний стояковий сервер PowerEdge, призначена для замовників з малого та середнього бізнесу. Вона здатна обробити до 14 Тбайт даних за годину та масштабується від 12 до 96 Тбайт корисної ємності (при купівлі додаткових ліцензій на 12 Тбайт). Як віддалене сховище резервних копій, що забезпечує розширення максимальної ємності та захист від катастроф, приставка може використовувати публічні хмари Amazon AWS, Microsoft Azure, Google Cloud та Dell ECS.

Для резервного копіювання віртуальних машин нове рішення Dell використовує фірмову технологію «прозорих миттєвих знімків» (Transparent Snapshots).

Як стверджує Dell, застосування такої технології в кілька разів прискорює резервне копіювання та відновлення віртуальних машин VMware у порівнянні з використанням миттєвих знімків, які створюються за допомогою стандартного функціоналу VMware API for Data Protection (VADP).

Резервне копіювання, що використовується в цій приставці, може автоматично забезпечувати захист також віртуальних машин Hyper-V, баз даних Oracle і Microsoft SQL, файлових систем Windows і Linux, SAP HANA, NAS-систем і контейнерів Kubernetes.

Dell буде постачати це програмне забезпечення як окремий пакет програм PowerProtect Data Manager.