Компанія Netgear випустила два 5-портові некеровані комутатори початкового рівня, які можуть використовуватися невеликими фірмами для модернізації локальної мережі, що побудована на технології одногігабітного Ethernet.

Комутатори Netgear MS105 та MS305 обладнані портами 2.5GbE, які можуть працювати на швидкості 1 або 2.5 Гбіт/с, а також 100 Мбіт/с. Моделі розгортаються як пристрої plug and play та підтримують механізм пріоритетів трафіку 802.1p, передачу пакетів jumbo та технологію економії електроенергії Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az).

Новинки виконані у міцному металевому корпусі, не мають вбудованого вентилятора, тому працюють практично безшумно. Конструктивно встановлюються лежить на поверхні столу чи монтуються на стіні.

У США MS105 і MS305 коштують відповідно 150 і 135 дол. За своїми технічними характеристиками та габаритами ці два комутатори ідентичні, але на перший з них Netgear надає обмежену довічну гарантію із заміною на наступний робочий день та підтримкою в чаті, а на другий — лише 3 -Річну гарантію на обладнання.