Компанія Huawei нещодавно показала свою нову розробку для сегменту ЦОД — компактне джерело безперебійного живлення (ДБЖ) SmartLi UPS2000-H, що забезпечує економію простору на 65%.

Невеликі ДБЖ відрізняються зазвичай складністю налаштування та низькою енергоефективністю. Для подолання таких проблем китайська корпорація Huawei випустила UPS2000-H — спрощене, надійне й екологічне рішення для електроживлення, інтегроване з літій-іонною батареєю SmartLi Mini.

ДБЖ UPS2000-H вирізняється легким впровадженням, експлуатацією та обслуговуванням. Воно призначене для монтажу як у стійку, так і окремо на підлозі. Пристрій вмикається одним натиском кнопки й автоматично запускається протягом трьох хвилин, забезпечуючи спрощене, швидке та безпроблемне впровадження. Пристроєм можна керувати віддалено в режимі реального часу за допомогою хмарних сервісів, що ще більше знижує витрати на експлуатацію та технічне обслуговування.


UPS2000-H має ультрасучасний дизайн і високу надійність. Його симетрична конструкція у формі трикутника, схожа на щит, отримала престижну світову премію у галузі дизайну Reddot Design Award. Доступність UPS2000-H може досягати 99,999% завдяки мідним шинам підключення. Лазерне зварювання та посилена ізоляція 6 кВ подовжують термін служби SmartLi Mini до 10 років. Батареї SmartLi Mini містять вогнегасник на рівні батарейного модуля для запобігання розповсюдженню вогню, що забезпечує високу надійність UPS2000-H у надзвичайних ситуаціях.

Зазначається, що UPS2000-H забезпечує найкращу в галузі ефективність до 96%, що на 2% вище, ніж у конкурентів. Підвищення ефективності допомагає значно заощадити кошти. UPS2000-H відрізняється високою щільністю потужності: 5 юнітів містять 6 кВт з 40-хвилинним резервним живленням. Порівняно зі звичайною висотою в 14 юнітів, UPS2000-H із системою акумуляторних батарей SmartLi Mini заощаджує місце в шафі на 65% і дозволяє розмістити додаткове ІТ-обладнання заввишки 9 юнітів у тій самій шафі.