Компанія AMD анонсувала загальну доступність процесорів AMD EPYC™ 4-го покоління з для критично важливих робочих навантажень у хмарі, на підприємствах і під час високоефективних обчислень.

Нові процесори AMD EPYC забезпечують сучасні центри обробки даних архітектурою, технологіями та функціями нового покоління. Ці процесори побудовані на найпотужнішому ядрі «Zen 4» від AMD і забезпечують високу продуктивність та енергоефективність. Дослідження вендора показали, що процесори EPYC 4-го покоління можуть забезпечити збільшення продуктивності до 2,8 разів і зниження енергоспоживання до 54%.

Завдяки процесорам AMD EPYC 4-го покоління бізнеси отримають:

  • Високу продуктивність.  Завдяки підтримці до 96 ядер в одному процесорі нові AMD EPYC дозволяють клієнтам застосовувати меншу кількість надпотужних серверів для задоволення їхніх обчислювальних потреб. Це підвищує гнучкість центрів обробки даних, дозволяє досягати цілей сталого розвитку бізнесу і отримувати реальні дивіденди.

  • Безпеку даних. Завдяки підходу «Безпечний проєкт» компанія AMD продовжує надавати покращену безпеку в x86-процесорах. Процесори AMD EPYC 4-го покоління розширюють набір передових функцій AMD Infinity Guard, що забезпечують фізичні і віртуальні рівні захисту. Завдяки двократному збільшенню кількості ключів шифрування процесори EPYC 4-го покоління допомагають клієнтам підтримувати безпеку даних, де б вони не зберігалися — локально, у хмарі або у сховищі.

  • Процесори AMD EPYC 4-го покоління підтримують пам'ять DDR5 і PCIe® Gen 5, що є критично важливими для сценаріїв застосування штучного інтелекту і машинного навчання. Крім того, ці процесори підтримують CXL 1.1+ для розширення пам’яті, допомагаючи клієнтам задовольнити їхні потреби в більшому обсязі пам’яті для робочих навантажень.

Усі ці функції і можливості дозволяють клієнтам застосовувати процесори EPYC 4-го покоління для зміцнення інфраструктури з аналогічною чи вищою продуктивністю, а також зменшувати витрати і споживання електроенергії датацентрами.

Представники Dell Technologies, Google Cloud, HPE, Lenovo, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure, Supermicro, VMware наголосили на своїй підтримці процесорів AMD EPYC 4-го покоління та мають наміри випустити найближчим часом обладнання на базі цих чипів.