Компанія AMD вивела на ринок ігрові відеокарти AMD Radeon RX 7900 XTX та Radeon RX 7900 XT, які забезпечують високу продуктивність й енергоефективність для ігор з роздільною здатністю 4K і вище.

Це перші в світі ігрові відеокарти з удосконаленим чиплетом AMD і революційною архітектурою AMD RDNA 3. Нові карти пропонують кілька нових та покращених функцій, які роблять ігровий процес ще захопливішим. Головні особливості включають:

  • Архітектура AMD RDNA 3 — архітектура RDNA 3 з удосконаленою конструкцією чиплету, перепроєктованими обчислювальними блоками та технологією AMD Infinity Cache другого покоління забезпечує до 54% вищу продуктивність на ват порівняно з AMD RDNA 2;
  • Чиплетний дизайн — перший у світі ігровий графічний процесор із чиплетним дизайном забезпечує до 15% вищу частоту та до 54% ліпшу енергоефективність;
  • Поліпшення відносно попереднього покоління — флагманська відеокарта AMD Radeon RX 7900 XTX забезпечує в 1,7 рази більшу продуктивність за роздільної здатності 4K, ніж Radeon RX 6950 XT.
  • Підтримка DisplayPort 2.1 — це єдині в галузі висококласні ігрові відеокарти, що підтримують технологію DisplayPort 2.1 із UHBR 13.5. Це дозволяє відтворювати ігри з високою частотою оновлення 4K (до 480 Гц) або 8K (до 165 Гц) на дисплеях наступного покоління.

AMD також оголосила про декілька оновлень свого програмного пакета, в тому числі про наступну ітерацію популярної технології тимчасового масштабування FidelityFX Super Resolution FSR 2.2, що, як очікується, буде доступна в Forza Horizon 5 з 8 листопада 2022 року. З поміж іншого, AMD повідомила про намір випустити FSR 3 із технологією AMD Fluid Motion Frames у 2023 році.

Компанія анонсувала і випуск AMD Advantage для настільних ПК. Поєднуючи передові процесори AMD Ryzen 7950x та відеокарти AMD Radeon RX 7900 XTX із програмним забезпеченням AMD Software: Adrenalin Edition і смарт-технології AMD, AMD Advantage для настільних ПК надаватиме потужну платформу для геймерів і творців контенту.