Провідна дослідна і консалтингова компанія Gartner представила звіт  «Магічний квадрант (Magic Quadrant) у сфері основних систем зберігання даних за 2022 рік», згідно з яким Huawei сьомий рік поспіль є одним з лідерів лідером ринку завдяки рішенню OceanStor Storage.

Також в сегменті лідерів присутні наступні вендори: Pure Storage (найвища позиція), NetApp, Dell Technoligies, HPE, IBM, Infinidat, Hitachi Vantara. Відзначимо, що Huawei – єдина китайська компанія, що потрапила в сегмент лідерів. Ще два китайських вендори – Inspur та Lenovo – присутні в сегменті претендентів.

Huawei отримала відзнаку за двома основними критеріями: здатність реалізації і повнота бачення. Gartner розглядає ці аспекти для оцінювання постачальників систем зберігання даних.

Рішення Huawei OceanStor Dorado All-Flash Storage підтримує наступні можливості:

  1. Мультихмарна екосистема: Huawei допомагає прискорити хмарні рішення завдяки швидкому мультихмарному розгортанню і стабільній роботі за допомогою зв'язку з основними платформами управління сховищами (зокрема, Kubernetes, OpenShift, Rancher і DaoCloud), а також завдяки застосуванню окремих технологій зберігання та обчислень, механізмів прискорення даних.
  2. Захист даних: рішення Huawei для захисту від програм-вимагачів працює на основі основного і резервного сховищ. Воно виявляє шкідливі програми, шифрує сховище, забезпечує фізичну ізоляцію («повітряний проміжок»), робить безпечний знімок і підтримує WORM для надійного захисту від програм-вимагачів, а також безперервності роботи та безпеки бізнесу.
  3. Клієнтський досвід: продукти обслуговуються у світових центрах, що робить рішення Huawei ідеальним вибором для різних галузей (зокрема, для фінансової, телекомунікаційної та інших галузей) у країнах Латинської Америки, Європи, Африки, Середнього Сходу та Азійсько-Тихоокеанського регіону.


Magic Quadrant для основних систем зберігання даних. Джерело: Gartner, жовтень, 2022.

Рішення Huawei OceanStor Dorado All-Flash Storage широко застосовується в основних галузях промисловості завдяки  провідним конкурентним перевагам. Зокрема, це активні інтегровані рішення SAN і NAS, повністю сітчаста архітектура SmartMatrix, та інші функції.