Україна розташована між Європою та Азією, що робить нашу країну зручним центром інтернет-трафіку. На сьогодні з'єднання з Азією та Близьким Сходом — один із пріоритетів для технологічних компаній. Там зосереджені понад 2,5 млрд інтернет-користувачів — це половина з усього світу. За останні 3 роки між цими регіонами та Європою найдинамічніше зростає обсяг споживання трафіку: 33 Тбіт/с з Азією, 48 Тбіт/с — з Близьким Сходом. Це значить, що там активно користуються інтернетом.

Саме тому Мінцифра працює над тим, щоб Україна стала важливою частиною інтерконтинентального обміну інтернет-трафіком. 

Можливість користуватися захищеною інтернет-мережею для зв'язку між офісами компаній у різних країнах — одна з важливих умов, що впливає на рішення про відкриття. Адже дозволяє безпечно й швидко обмінюватися великою кількістю даних.

Щоб зробити українську інтернет-інфраструктуру привабливою для техгігантів, Мінцифра створює умови для відкриття глобальних датацентрів. А також залучає європейські проєкти до підтримки наших телеком-компаній. Зокрема, міжнародна організація CEF вже проводить навчання для українських операторів.

Крім цього, у планах — будівництво підводного кабелю через Чорне море, відкриття нових датацентрів та підсилення наявної мережі у співпраці з Vodafone Group.