Днями компанія HPE вивела на ринок нову модель із запущеної минулого року серії систем зберігання Alletra. ​​Торік була представлена повністю твердотільна Alletra 6000, що ж стосується нової гібридної Alletra 5000, то вона є наступним поколінням СГД середнього класу HPE Nimble.

За свідченням HPE, вона працює на 25% швидше, ніж попередня модель із серії Nimble, що досягається за рахунок використання твердотільних накопичувачів як кеш-пам'яті для прискорення читання та запису даних, що зберігаються на жорстких дисках. При цьому затримка доступу до даних скорочується до менше 1 мс. Крім того, новинка вдвічі перевершує Nimble за максимальною ємністю.

HPE позиціонує Alletra 5000 як СГД для обслуговування типових серверних програм та інфраструктури віртуальних машин, а також для розробки та тестування нових програм, резервного копіювання та відновлення даних.

Alletra 5000 виконана в стійковому форм-факторі 4U і в базовій конфігурації вміщує 21 жорстких повнорозмірних дисків ємністю 2 – 14 Тбайт і 6 твердотільних дисків. Для збільшення ємності до СХД можна підключити до 6 полиць розширення з 21 вінчестерами та 6 дисками SSD.

Нова Alletra може підключатися до хостів за інтерфейсами Fibre Channel та iSCSI та використовує механізм RAID-масиву Triple+ Parity, що гарантує збереження доступу до даних при виході з ладу відразу трьох дисків та готовність системи на рівні шести дев'яток (99,9999%).

Як і всі інші моделі серії Alletra, вона використовує спочатку розроблену для Nimble платформу управління системами зберігання HPE InfoSight, що забезпечує автоматичне виявлення потенційних проблем СГД та їх усунення.

Лінійка Alletra 5000 складається з трьох модифікацій з різною фізичною ємністю: Alletra 5010 має ємність 42 – 210 Тбайт даних, Alletra 5030 та 5050 – відповідно 42 – 504 Тбайт та від 42 Тбайт до 1,2 Пбайт. При цьому перші дві моделі можна модернізувати до потужнішої. Власники систем Nimble можуть провести модернізацію своєї системи Alletra 5010, замінивши тільки її контролер.