Сучасні діти проводять частину свого вільного часу за комп’ютером, планшетом чи телефоном. Це не так вже й погано, адже такі пристрої стають не лише розвагою, а й чудовим розвитком. Варто лише перед покупкою врахувати декілька нюансів. 


На що дивитись під час вибору планшета для дитини

Найголовніше, на що варто звернути увагу – це дисплей. Дуже важливо, щоб він був якісний, а зображення – чітким та яскравим. Усі знають, що дітей приваблюються кольорові динамічні малюнки. Якщо ви вирішили купити планшети в Луцьку, то дивіться, щоб екран був з IPS-матрицею. Це найрозповсюдженіші моделі. 

Наступним важливим моментом є процесор та операційна система. Не потрібно купувати дуже потужні та дорогі пристрої, адже дитина не буде використовувати планшет для всіх тих функцій, що дорослі. Треба, щоб він підтримував різні ігри та перегляд мультиків/фільмів. Це все, в чому дитина його буде використовувати.

Оптимальний варіант це процесор на 2 ядра із оперативною пам’яттю в 2 Гб. Цього цілком вистачить. Операційна система повинна бути підлаштована під дитину. Є виробники, які встановлюють ОС з дитячим інтерфейсом, щоб було цікавіше користуватись. Варто дивитись на моделі відомих брендів. У них довге післяпродажне обслуговування, тому планшет буде довше служити.

Окрім основних характеристик, повинні бути ще й додаткові можливості:

  • технологія захисту зору на екрані;
  • батьківський контроль;
  • наявність спеціальних програм для навчання;
  • система навігації;
  • ударостійкий і міцний корпус і дисплей.

З якого віку та для яких цілей варто купувати планшет

Немає конкретного віку, коли можна купувати техніку дитині. Потрібно орієнтуватись на потреби та інтерес. Є батьки, які купують планшет вже в 2 роки. В цілому, найоптимальніший вік – 3-5 років, але тільки в тому випадку, коли дитина сама проявляє інтерес. Багато кому перший пристрій дарують перед вступом в школу. 

Деякі батьки не купують планшет своїм дітям, бо не розуміють,  для чого він може знадобитись. Ось декілька із потреб:

  • Для розвитку з наймолодшого віку (за допомогою ігор).
  • Для вивчення різних шкільних предметів (за допомогою спеціальний програм).
  • Для читання. Можна завантажити різні дитячі та інтерактивні книги.
  • Для ведення соціальних мереж, блогу, YouTube-каналу у випадку, якщо дитина старша. Це розвиває уяву та втілює мрії у реальність. 
  • Для навичок малювання. Для цього також є спеціальні додатки.

Чим небезпечні планшети

Планшет може й завдавати шкоди. Є діти, які стають залежними від ігор на планшеті, але це можуть контролювати батьки та виділяти на користування, наприклад, дві години в день. Ну і остання проблема – планшет може розбитись. Тому краще купувати міцні моделі і в додаток чохол та захисне скло.

Планшети приносять багато користі, навіть якщо ними користується дитина. Якщо ви подивитесь в каталог магазина Алло, то зможете знайти ідеальну модель для своєї малечі з урахуванням всіх потреб. Також на сайті можна придбати різні аксесуари та захист.