За деякими даними, Apple та Globalstar анонсують функцію супутникового підключення для iPhone 14, який буде презентовано на урочистому заході 7 вересня.

Про це повідомляє Тім Фаррар (Tim Farra), консультант з супутникового зв’язку в каліфорнійській дослідницькій компанії Telecom, Media and Finance Associates.

У серії твітів Фаррар повідомив, що вчорашнє оголошення T-Mobile і SpaceX про супутникове з’єднання, ймовірно, мало на меті випередити оголошення Apple про власну функцію супутникового з’єднання для iPhone у партнерстві з Globalstar.

У лютому Globalstar оголосила, що придбала 17 нових супутників для надання «безперервних» супутникових послуг «потенційному клієнту», яким може бути Apple.

За словами Фаррара, нова послуга Apple буде пропонуватися безкоштовно для двостороннього обміну текстовими повідомленнями лише під час запуску та використовуватиме існуючий супутниковий спектр, без змін правил, які вимагаються з боку FCC. Для порівняння, T-Mobile і SpaceX планують використовувати середньодіапазонний спектр 5G T-Mobile і підтримувати текстові SMS-повідомлення, MMS і деякі програми обміну повідомленнями, але Фаррар вважає, що цей більш амбітний підхід зіткнеться з регуляторними перешкодами в усьому світі.

Марк Гурман з Bloomberg вперше повідомив, що Apple працює над супутниковим підключенням для iPhone у грудні 2019 року. Раніше цього року Гурман сказав, що Apple все ще працює над цією функцією, але вона може бути готова в iPhone 14. Гурман стверджував, що ця функція призначена для використання в надзвичайних ситуаціях, дозволяючи користувачам iPhone повідомляти про якісь особилві події владі та надсилати короткі текстові повідомлення екстреним службам. Також він додав, що ця функція може бути доступна в нових Apple Watch.

За словами Гурмана, для iPhone знадобиться спеціальний модемний чіп для підключення до супутників, припускаючи, що ця функція може бути сумісною лише з iPhone 14 і новішими версіями. Для порівняння, оператор T-Mobile заявив, що «переважна більшість смартфонів», які вже є в його мережі, зможуть підключатися до супутників SpaceX за допомогою своїх існуючих стільникових чіпів.

По матеріалам MacRumors.com