Huawei підписала угоду про всеосяжну співпрацю з китайською робототехнічною компанією Idriverplus для розробки рішень автономного водіння на основі штучного інтелекту. 

Обидві компанії планують зміцнювати та розвивати розробку технологій безпілотного водіння. Також вони мають намір спільно просувати локалізацію рішень автономного керування на основі процесора Huawei Ascend зі штучним інтелектом.

Idriverplus офіційно приєдналася до партнерської програми Huawei Ascend Wanli у липні 2022 року. Компанії спільно випустили рішення для безпілотного водіння, створене в Китаї. Засноване на базі процесора Huawei Ascend зі штучним інтелектом, рішення ефективно інтегрує програмне й апаратне забезпечення, розпізнаючи навколишні умови і виконуючи позиціонування, планування, керування, застосування алгоритмів автономного водіння, даних із датчиків та обчислювальних платформ. Майже 100% електронних компонентів цього рішення — місцевого виробництва. Рішення допоможе звільнити людей від виконання важких завдань, підтримуючи безпілотне водіння у небезпечних умовах.

Компанія Idriverplus працюватиме спільно з Huawei над подальшим створенням серійних автономних рішень для водіння, які більше відповідають місцевим дорожнім умовам і стандартам, що сприятиме розвитку інтелектуальної автомобільної промисловості в світі.