В агентстві Nikkei Asia повідомляють, що Apple планує перенесення в північний В'єтнам виробництва своїх ноутбуків MacBook і годинників Watch. Офіційної заяви компанії щодо таких намірів поки що немає, однак у Nikkei Asia з посиланням на джерела стверджують, що Apple активно веде переговори зі своїми ODM-постачальниками: китайською Luxshare Precision Industry та тайванською Foxconn.

Такі плани компанії навряд чи можна назвати сенсаційними, адже вже в середині минулого року там почали виробляти планшети iPad. Крім того, ще в середині 2019 року Samsung переніс виробництво деяких своїх смартфонів та інших пристроїв до цієї країни. А в лютому минулого року про розширення виробництва у В'єтнамі заявила компанія LG. Таким чином, В'єтнам багатьма вендорами розглядається як значуща альтернатива Китаю, коли йдеться про виробництво електроніки.

До речі, в якості альтернативи КНР американські та корейські вендори придивляються до Індії. Так, у 2021 році Apple запустила виробництво iPhone 12 в Індії вже цього кварталу, а також обмірковує плани контрактного виготовлення там ще й планшетів iPad.