Лідери Канади та Німеччини цього місяця підпишуть багатомільярдну угоду про зелену енергетику, «яка може виявитися ключовою для новонародженої водневої промисловості Канади», повідомляє CTV News.

У п’ятницю уряд Німеччини опублікував заяву, в якій вказується, що угода буде підписана 23 серпня в Стівенвіллі, де компанія з Ньюфаундленду планує побудувати завод з нульовим рівнем викидів, який використовуватиме енергію вітру для виробництва водню та аміаку на експорт. У разі схвалення проект стане першим у своєму роді в Канаді.

Німеччина прагне знайти нові джерела енергії, оскільки вторгнення росії в Україну призвело до різкого зростання цін на природний газ. Тим часом компанія, що стоїть за проектом у Ньюфаундленді, World Energy GH2, заявила, що перша фаза пропозиції передбачає будівництво 164 наземних вітрових турбін для живлення заводу з виробництва водню в глибоководному порту Стівенвіль.

В довгострокових планах розміри виробництва мають потроїтися. В документі зазначається, що розвиток масштабних потужностей з генерації екологічно чистого водню тільки починається, і це надає Канаді можливість і переваги бути першою в галузі зеленої енергетики.

Будівництво першої вітроелектростанції для виробництва водню заплановано на кінець наступного року на півострові Порт-о-Порт.