Компанія Ілона Маска SpaceX обіцяє від 100 до 25 тисяч доларів за виявлення певних помилок в безпеці сервісу. Цей анонс був зроблений після того, як минулого тижня дослідник безпеки Леннерт Воутерс (Lennert Wouters) заявив, що йому вдалося зламати Starlink за допомогою саморобного пристрою за 25 доларів. Він сказав, що провів тест у рамках програми баг баунті SpaceX, де дослідники надають висновки про потенційні вразливості в мережі Starlink.

В компанії зазначили, що атака є технічно вражаючою, і це перша атака такого роду, про яку стало відомо SpaceX. Тим не менше, хакерській підхід Воутерса з його саморобною друкованою платою не повинен хвилювати користувачів Starlink і не вплине безпосередньо на супутники, наголошують в SpaceX.

Власні інженери компанії також постійно тестують Starlink з метою покращити сервіс і зробити його більш безпечним. Також в SpaceX вітають будь-яких дослідників безпеки, які здатні поліпшити якість захисту Starlink.

На сайті представлено список з 32 дослідників, які повідомили про важливі проблеми безпеки в Starlink. Там також зазначено, що середня виплата за останні три місяці становила 973 долари.