Із перших днів війни компанія Датагруп-Volia розпочала програму по підключенню до безкоштовного, високошвидкісного інтернету бомбосховищ по всій країні.  На цей момент компанія рапортує про 400 підключених сховищ у 18 регіонах країни зокрема, більше 100 у Києві.

Пріоритетним проектом у останній місяць було підключення прихистків у школах. Адже незабаром повинен розпочатись навчальний рік.

Та цього року, через війну, навчальний процес зазнає значних змін. Адже, 1 вересня зможуть відкрити двері для учнів лише ті школи, які мають пристосоване сховище, що стане запорукою безпеки для дітей під час можливих атак ворога. Та, на жаль, здебільшого українські школи не були готові до такого розвитку подій та не мають належно оснащених сховищ у своїх будівлях. 

Саме тому компанія Датагруп-Volia розгорнула цю програму. Це повинно забезпечити належний процес навчання у школах та убезпечити українських дітей від загрози. Також, на минулому тижні компанія доєдналась до ініціативи Міністерства освіти та науки та Міністерства цифрової трансформації - «Wi-Fi в укриттях».

«Зараз ми активно облаштовуємо укриття у нашій школі для вчасного початку навчального сезону. Наразі, таке сховище повинно мати систему вентиляції, наявність другого виходу, відповідне освітлення, місця для сидіння, а головне якісний зв’язок. Адже зв'язок дасть можливість учням інформувати батьків про їх перебування у сховищі та про їхній стан. А дехто, навіть зможе продовжувати навчатись у цей час онлайн. Тож я рекомендую своїм колегам не зволікати та облаштовувати свої прихистки інтернетом, тим паче, що ця послуга абсолютно безкоштовна» - коментує цей процес директор СШ №13 міста Львова Микола Пинянський.

Також компанія активно впроваджує аналогічну програму із підключення гуманітарних центрів для внутрішньо переміщених осіб. Станом на кінець липня компанія вже підключила до безкоштовного інтернету вже кілька десятків соціальних об’єктів по всій країні. У цьому списку, зокрема є такі заклади як: гуртожитки у м. Рівно де наразі, розміщаються переселенці із окупованих українських міст, три центри надання адміністративних послуг у Запоріжжі, де українці отримують документи та довідки такі зараз необхідні, а також центр допомоги переселенцям-біженцям у Дніпрі.

«Надійний та якісний зв'язок для «переселенців», є однією із перших нагальних потреб наряду із їжею та дахом над головою. Дуже важливо підтримувати зв'язок із рідними, що залишились у зонах бойових дій, а також дізнаватись про останні новини. Саме тому, ми прийняли рішення забезпечити цих людей безкоштовним та якісним зв’язком», - прокоментували ініціативу у компанії Датагруп-Volia.