Компанія HPE розпочала відвантаження своєї серверної системи для периферійних обчислень Edgeline EL8000. Новинка обладнана спеціалізованою мікросхемою Cloud AI100 для прискорення роботи програм штучного інтелекту (AI), що випускається корпорацією Qualcomm.

HPE Edgeline EL8000 – це так звана лезова система з шасі висотою 5U, в яку можна встановити до чотирьох одно-або двоюнітових блейд-серверів з процесорами Intel Xeon Scalable. Всі вони об'єднуються в кластер за допомогою двох резервованих комутаторів, вбудованих у шасі.

HPE також випускає двоюнітову модифікацію Edgeline EL8000t новинки, яка обладнана лише двома лезами.

Cloud AI100 в Edgeline EL8000 використовує форм-фактор карт розширення PCI Express Gen4 і споживає близько 75 Вт.

Як вважають в HPE, це рішення може використовуватися в промисловості для контролю якості продукції, у фінансовій сфері для виявлення випадків шахрайства, для роботизації та інвентаризації складів, у системах безпеки, у роздрібній торгівлі для запобігання втратам товарів, а також для виконання додатків Інтернету речей (IoT) та для таких граничних обчислень AI, як комп'ютерний зір та обробка природної мови (Natural language processing).

Застосування Cloud AI100 дозволить встановленим на кордоні корпоративної мережі системам Edgeline EL8000 обробляти набагато більше даних за незначного збільшення енергоспоживання серверів.