8 серпня розпочався третій етап освітнього проєкту ІТ Generation. Протягом двох тижнів триватиме прийом заявок від українських громадян, які хочуть змінити професію та бажають безоплатно навчатись ІТ-спеціальностям.     

Проєкт реалізується Міністерством цифрової трансформації в партнерстві з компанією Binance Charity та Львівським IT Кластером за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», що впроваджується ПРООН в Україні за підтримки Швеції.

Для участі у ІТ Generation охочим навчатися потрібно обрати школу та освітню програму на платформі проєкту, перейти за посиланням на сайт обраної школи та подати заявку. Відбір студентів буде проводити школа, в тому числі шляхом тестування та співбесіди. З переліком документів, необхідним для студентів, можна ознайомитись на платформі проєкту, у розділі FAQ та на сайтах шкіл.

Отримати нову кваліфікацію зможуть близко 1 тисячі українців 21-60 років, які ніколи раніше не навчались ІТ-спеціальностям та не мають досвіду роботи у цій сфері. Також рекомендоване знання англійської мови на рівні від В1. Тривалість навчання: 2–6 місяців залежно від навчальної програми.

Навчатися можна буде за такими ІТ-напрямами:

●     технічні: FrontEnd; QA; JavaScript; Java; Python, Blockchain

●     нетехнічні: Project/Product Management; UI/UX Design; Business Analysis; HR/Recruiting; Digital Marketing.

Нагадаємо, що ІТ Generation — освітній проєкт безоплатного навчання ІТ-спеціальностей громадян, котрі не мають досвіду у цій сфері - офіційно стартував 29 червня. З 7 по 21 липня проходив прийом заявок від шкіл. Всього у проєкті бере участь 23 освітні заклади.

Основна мета ІТ Generation — допомогти талановитим українцям знайти себе в одній з найперспективніших сфер, продовжити працювати та розвивати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави.