Компанія Lenovo анонсувала постачання робочої станції ThinkStation P360 Ultra, яка за розмірами еквівалента 4 літрам і вдвічі менша за настільні робочі станції зі зменшеним форм-фактором (small form factor, SFF).

Новий комп'ютер Lenovo використовує 16-ядерний процесор Intel Core 12th Gen з енергоспоживанням 125 Ватт та підтримує професійні графічні карти, включаючи і NVIDIA RTX A5000 Mobile.

За заявою вендора, за продуктивністю ThinkStation P360 Ultra не менше ніж на 50% перевершує моделі ThinkStation у форм-факторі SFF попереднього покоління при зменшеній на 15% вазі.

У конструкції робочої станції використовується двостороння материнська плата, для покращення охолодження розташована посередині корпусу і підтримує установку до 64 Гбайт оперативної пам'яті DDR5 та двох карт розширення PCIe Gen 4, а також двох твердотільних накопичувачів NVMe PCIe Gen 4 SSD у форм-факторі M.2 ємністю до 8 Тб. Через три порти DisplayPort до ThinkStation P360 Ultra можна підключити до 8 дисплеїв. Плата обладнана двома мережними портами Ethernet (1GbE та 2.5GbE), двома портами USB-C 3.2 Gen 2/Thunderbolt 4 та п'ятьма USB-A 3.2 Gen 2 і, як опція, може використовувати бездротовий інтерфейс WiFi 6E.

У США нова робоча станція Lenovo у початковій конфігурації коштує 1939 дол.