Компанія Pure Storage разом із ізраїльським стартапом Model9, що спеціалізується на технологіях перенесення даних з мейнфреймів у хмарні об'єктні сховища, анонсували спільне рішення, що забезпечує збереження у форматі об'єктів S3 на твердотільних системах Pure Storage резервних копій даних, з якими працюють мейнфрейми.

Тепер за допомогою пакету програм Model9 Manager та уніфікованої СЗД Pure Storage FlashBlade користувачі мейнфреймів зможуть впровадити швидке відновлення великих обсягів даних та захист від програм-вимагачів, а також перенести дані з мейнфрейму на FlashBlade для їх інтеграції в системи штучного інтелекту, машинного навчання та бізнес- аналітики

Також Model9 Manager забезпечує архівування даних мейнфреймів на FlashBlade та їх післяаварійне відновлення безпосередньо на мейнфреймі, при можливості одночасного виконання стиснення та шифрування.

Model9 позиціонує спільне з Pure Storage рішення як альтернативу резервному копіюванню на стрічку або за допомогою віртуальної стрічкової бібліотеки (VTL), що широко використовується сьогодні у світі мейнфреймів. При цьому забезпечується значне покращення швидкодії та скорочення витрат.