Компанія SmartLab, російський розробник ПЗ, оголосила про переїзд понад 250 співробітників до Киргизії.

В офісі пояснюють, що російський підрозділ зіткнувся з великою кількістю проблем у зв'язку із запровадженими нещодавно санкціями. А оскільки SmartLab — технологічна компанія, вона сильно залежить від закордонного програмного забезпечення та сервісів.

Вибір припав саме на Киргизію з погляду комфортних умов та пільг для IT-компаній та лояльним ставленням іноземних партнерів до цієї юрисдикції.

Московський офіс SmartLab з 1 вересня нестиме виключно представницькі функції для клієнтів з росії, операційна діяльність російського офісу буде повністю перенесена до офісу в Киргизстані.

Усього планується перевезти понад 250 співробітників протягом найближчого місяця. Понад 700 партнерів-фрілансерів компанії також будуть юридично переведені на взаєморозрахунки з киргизькою компанією.

Бішкек виявився дуже вдалим варіантом для багатьох технологічних компаній, і в питаннях релокації бізнесу з росії ця країна цілком конкурентна з Казахстаном. У країні створено всі умови для комфортного ведення IT-бізнесу: для резидентів Парку Високих Технологій немає податку на прибуток, з продажу та ПДВ. Оскільки основна стаття витрат у ІТ-компаній — це заробітні плати, держава вирішила дати послаблення на прибутковий податок та соціальні відрахування. Про це заявив партнер з питань релокації компанії SmartLab на території Киргизстану.