Корпорація IBM анонсувала чотири нові моделі RISC-серверів із серії Power10, які використовують її процесор POWER10. За свідченням вендора, POWER10 вдвічі перевершує процесор попереднього покоління POWER9 за кількістю ядер та продуктивністю доступу до оперативної пам'яті.

У цьому оновленні представлена ​​модель середнього класу Power10 E1050. Це чотириюнітовий сервер із 4 процесорними сокетами, розрахований на обслуговування програмних завдань з інтенсивною обробкою даних, наприклад, SAP S/4 HANA та баз даних Oracle. 

Три нові моделі відносяться до серверів початкового класу: односокетна чотириюнітова Power10 S1014, двосокетна двоюнітова S1022 і чотириюнітова S1024. Вони призначені для малого/середнього бізнесу і філій великих корпорацій та підтримують об'єднання кількох серверів у горизонтально-масштабовану систему.

Нагадаємо, що першою моделлю цієї серії став випущений у вересні минулого року сервер старшого класу Power10 E1080 із 16 процесорними сокетами.

Усі нові сервери Power10 працюють можуть використовувати як пропрієтарні операційні системи IBM AIX та IBM i (раніше називалася i5/OS), так і Linux.