Корпорація Cisco оголосила про випуск точки доступу Catalyst IW9167, призначеної для роботи поза приміщеннями, у тому числі і на промислових об'єктах. Як опцію, цей новий пристрій можна застосовувати при побудові високошвидкісної бездротової магістралі Cisco Ultra-Reliable Wireless Backhaul для надійної передачі даних у системах промислової автоматики.

Пристрій використовує частотні діапазони 2.4, 5 та 6 ГГц і підтримує стандарт бездротових мереж WiFi 6E (розширений за рахунок залучення 6 ГГц варіанта дводіапазонного WiFi6). 

Catalyst IW9167 обладнаний радіомодулями 4×4 MIMO і за допомогою чотирьох просторових потоків здатний передавати дані зі швидкістю до 7.8 Гбіт/сек. Для збільшення бездротової мережі точку доступу можна додатково обладнати зовнішніми антенами.

Для підключення до локальної мережі точка доступу використовує один мультигігабітний Ethernet-порт 5GbE з підтримкою PoE+ та два 10-гігабітні порти.

Посилений корпус Catalyst IW9167 із класом захисту IP67 забезпечує роботу точки доступу при температурі від −50 до +75 градусів та захист внутрішньої електроніки пристрою від вібрації, попадання вологи та пилу.