З перших днів вторгнення в Україну європейські країни намагаються врегулювати масштабну гуманітарну кризу, спричинену війною. Щодня все більше міжнародних компаній долучаються до санкцій проти росії, зупиняючи торгівлю та бізнес-процеси. Компанія Bitdefender, яка офіційно підтримала народ України, також ухвалила рішення припинити всі продажі програмних рішень Bitdefender у росії.

На сьогоднішній день уряд Румунії, гуманітарні організації та компанії допомогли близько 500 000 жінкам і дітям потрапити в безпечне місце та знайти тимчасовий прихисток подалі від бойових дій. А сама компанія Bitdefender уже переказала понад 200 тисяч євро на гуманітарну допомогу Україні.

З початку війни Bitdefender надає технічні консультації, аналітику загроз та технології кібербезпеки громадянам та організаціям України, країнам-членам НАТО та ЄС. Спільно з Національним управлінням кібербезпеки Румунії (DNSC) Bitdefender пропонує приватним особам та компаніям безкоштовний доступ до рішень Bitdefender, щоб посилити їхню безпеку. Лабораторії Bitdefender з дослідження кіберзагроз та Центр операцій з безпеки постійно відстежують кібератаки, націлені на простір НАТО/ЄС, і випускають попередження про нові результати.

Атаки національних держав спрямовані не лише на територію України. Інші країни ЄС та НАТО, які підтримали Україну, також стали жертвами 100-кратного збільшення кібератак на цифрову інфраструктуру. У зв'язку з цією ескалацією і з огляду на репутацію росії, як провідної сили в кібервійнах, європейські урядові організації Німеччини та Італії рекомендують не використовувати програмне забезпечення російського виробництва. Це зможе попередити потенційні атаки на ланцюжок поставок та забезпечити постачальникам "відповідну технічну підтримку їх продукції та послуг".

Нещодавні геополітичні події змінили наш світ. У партнерстві з DNSC Bitdefender надає технічні консультації, аналіз загроз, а також технології кібербезпеки споживачів і підприємств будь-якому бізнесу, державній установі чи приватному громадянину на стільки часу, скільки це необхідно.