Вже за декілька місяців в українських школах стартує новий навчальний сезон. Але цього року, через війну, навчальний процес зазнає значних змін. Зокрема, розпорядженням Міністерства Освіти, 1 вересня зможуть відкрити двері для учнів лише ті школи, які мають пристосоване сховище, що стане запорукою безпеки для дітей під час можливих атак ворога. Та на превеликий жаль, здебільшого українські школи не були готові до такого розвитку подій та не мають належно оснащених сховищ у своїх будівлях.

Саме тому компанія Датагруп-Volia оголошує про розгортання програми по підключенню до безкоштовного, високошвидкісного інтернету шкільних сховищ та прихистків. Це повинно забезпечити належний процес навчання у школах та убезпечити наших дітей від загрози.

На жаль, зараз повітряні тривоги – це звична справа для більшості регіонів України. Іноді вони тривають годинами і звичайно переривають навчальний процес. Але тепер, завдяки інтернету, дітлахи зможуть продовжувати навчатись, навіть під час передування у сховищі.

Наразі компанія вже підключила першу школу до мережі у Запоріжжі та розпочала аналогічні роботи у одній із шкіл Миколаєва. Важливо, що нажаль, саме це місто зараз чи не найчастіше обстрілюється нашим ворогом.

Також Датагруп-Volia має великий досвід по підключенню цивільних бомбосховищ та гуманітарних центрів для внутрішньо переміщених осіб. За період із 24 лютого. До безкоштовного інтернету вони підключили понад 400 прихистків по всій країні із них більше 100 у Києві.