За інформацією агенції Nikkei, японські виробники електроніки компанії націлилися на локалізацію на своїй території напівпровідникового виробництва за технологічними нормами 2 нм вже в 2025 р.

До реалізації цієї мети будуть залучені компанії зі США, кірм того, обіцяв надати підтримку і японський уряд. Так, японська влада забезпечить певні інвестиції та дотації.

У спільній розробці скоріш за все візьмуть участь такі компанії як Applied Materials, Canon, Intel, Tokyo Electron та IBM. Втім, це лише приблизний перелік, точна кількість партнерів поки що невідома.

Практичні роботи по даному напрямку почнуться вже цього літа. З 2025 по 2027 рік виробництво має вийти на повну потужність.

На сьогодні лідерами глобальної напівпровідникової індустрії є тайванська TSMC та південнокорейська Samsung Electronics. Ці вендори планують освоїти масовий випуск чіпів за ідентичною технологією теж у 2025 році. Поки що TSMC досягла більшого прогресу у впровадженні нової технології, в той час як Samsung Electronics зіштовхнулася зі значними проблемами і не можу досягнути успіху навіть при випуску мікросхем на базі 3-нм технологічного процесу.