Камери відеоспостереження є незамінним помічником у забезпеченні безпеки на об'єктах різного призначення. Але якщо ви знаходитесь у пошуках дійсно високотехнологічного обладнання, тоді камери IP – це саме те, що вам необхідно. Вони представлені в широкому асортименті, з яким ви можете ознайомитись, перейшовши за посиланням: https://hikvision.co.ua/kamery-videonablyudeniya/ip-kamery/. Розглянемо, як правильно вибрати IP-камери відеоспостереження, щоб вони відповідали всім вимогам та побажанням.

Основні критерії вибору IP-камер

Форм-фактор

Обов'язково потрібно враховувати корпус камери, яку ви купуєте. Вони бувають циліндричними, кубічними, купольними, поворотними та іншими. Циліндричні використовують для установки на вулиці, купольні для приміщень або на вулиці, а поворотні, кубічні та краплинні – моделі, призначені для встановлення всередині приміщень. Професійні поворотні камери можна встановлювати надвір, покриваючи велику територію.

Розширення

Важливий параметр, від якого залежить деталізація зображення. Вимірюється роздільна здатність у мегапікселях. Для більшості цілей цілком достатньо моделей з роздільною здатністю 2 мегапікселі. Але разом з цим є моделі на 4, 6 та більше мегапікселів. Важливо розуміти, що деякі виробники пропонують низькоякісні камери із зазначенням високої роздільної здатності. Якщо деталізація не є пріоритетною метою, достатньо 2 мегапікселів, а для розпізнавання номерних знаків, особи або номіналу купюри, вибирайте більшу роздільну здатність.

Фокус об'єктива

Якщо не говорити про складні технічні моменти, то фокусна відстань об'єктива визначатиме, який кут огляду може забезпечити камера. Чим менше буде це значення, тим ширший кут огляду. Стандартний показник даного значення – 2,8 мм, але є більш високі показники. Наприклад, такого кута огляду буде достатньо огляду території під кутом 100 градусів.

Режим нічної зйомки

Фактично всі камери відеоспостереження мають режим зйомки вночі. Тобто коли рівень освітлення на об'єкті знижується, то вбудований датчик передає інформацію про це і починається підсвічування. Слід зазначити, що більшість камер у нічний час доби проводять зйомку в чорно-білому режимі. Але є і досконаліші моделі, здатні проводити запис у кольорі навіть у повній темряві. Завжди зважайте на дальність роботи підсвічування – вона може бути від 10 до 60 метрів.

Датчик руху

Кожна камера має вбудований програмний датчик руху. Це дозволяє не тільки заощаджувати простір на жорсткому диску, але також підвищує безпеку – ви можете звертати увагу саме на події. Саме ця особливість гарантує, що найлегше буде знайти необхідну подію.

Спосіб підключення

Камери відеоспостереження IP мають технологію дротового або бездротового підключення. Якщо є можливість провести встановлення спостереження на стадії ремонту, оптимальним вибором буде провідна система. А ось для об'єктів, на яких було виконано ремонт, раціональнішим рішенням буде бездротове підключення. Це не тільки зручніше, а й дозволяє заощаджувати на кабелі.


І це лише основні критерії, на які потрібно звертати увагу, якщо ви вирішили купити систему відеоспостереження IP. Вибирайте тільки продукцію відомих брендів – це гарантуватиме стабільну та безпечну роботу обладнання.