Компанія Dell Technologies анонсувала нову версію прошивки уніфікованих систем зберігання середнього класу Unity XT.

Нагадаємо, що серія СХД Dell EMC Unity XT – це нові уніфіковані сучасні сховища для реалізації мультихмарних середовищ.

Серія Unity XT представлена ​​моделями флеш-масивів (All-Flash) та гібридних масивів (Hybrid) зберігання Dell EMC Unified Storage. Unity XT поставляється з архітектурою з подвійним активним контролером та сервісами даних корпоративного класу. Універсальні сховища цієї серії розроблені для забезпечення продуктивності, оптимізовані для підвищення ефективності та спрощують перехід до мультихмарних середовищ (Multi-Cloud).

Як заявляє вендор, після виходу Unity XT Operating Environment (OE) 5.2 по функціоналу гібридні моделі Unity XT (HFA) зрівняються з тими моделями цієї серії, що повністю побудовані на твердотільних носіях (AFA). Зокрема, для HFA стали доступні раніше реалізовані для AFA функції:

  • можливість онлайнової модернізації контролера дискової системи без переміщення даних, що зберігаються на ній (online data-in-place controller upgrade);

  • використання для захисту від катастроф синхронної реплікації файлів між системами у «розгалуженій» (fan-out) та каскадній топології;

  • онлайнове стиснення даних;

  • об'єднання ємності в динамічний пул для скорочення зносу твердотільної пам'яті прискореного відновлення системи при виході з ладу одного з дисків.

Як стверджує Dell, посилаючись на свою внутрішню статистику, зараз у світі використовується понад 80 тис. систем Unity XT і систем попереднього покоління Unity.

В США у мінімальній конфігурації молодша модель з лінійки гібридних Unity XT коштує близько 10 тис. дол.