За останні 7 днів біткойн втратив приблизно 30% своє вартості. Якщо тиждень тому криптовалюта досить впевнено котирувалася на рівні близько 30 тисяч доларів за один біткойн, то вчора курс падав до 20800 дол, а сьогодні ще нижче – до 20225 дол. Після того курс трохи виріс, але тільки що б через кілька годин знову впасти.

Таким чином, ринкова капіталізація цієї криптовалюти сьогодні складає 406,43 млрд дол, хоча на максимумі цифра сягала майже трільйону дол.

Що стосується ефіру (Ethereum), то за тиждень його втрата вартості виявилася ще більшою: до 38%. Інші криптовалюти, крім Tether та USD Coin, також показали дуже негативну динаміку. 

Аналітики пов'язують падіння криптовалюти з інфляцією та спадом на фондових ринках. Так, зростання цін у квітні перевищило прогноз за всіма показниками. Загальний індекс споживчих цін склав 8.6% (рік на рік), що у 0.3% вище, ніж у квітні.

Індекс широкого ринку S&P500 за тиждень знизився на 8,6%, технологічний NASDAQ-100 – на 8,2%, а промисловий Dow Jones – на 6,2%.

Зростання інфляції змушує ФРС США підвищувати ставку. Інфляційні побоювання обрушили ринки у всьому світі. Що стосується криптовалюти, то вона, як і раніше, класифікується як ризиковий актив, і це змушує інвесторів збувати її і тим самим тиснути на ціну.