Компанія TeamViewer, світовий розробник рішень для віддаленого підключення та цифровізації робочих місць, представила програму екологічної безпеки c-a-r-e, в рамках якої розглядається взаємодія між бізнес-моделлю, продукцією та корпоративною культурою у контексті екологічної безпеки.

Екологічна безпека є основою діяльності TeamViewer. Продукти компанії були розроблені у зв’язку з необхідністю знизити потребу у поїздках та фізичній присутності, що, природно, призводить до скорочення викидів CO2. Цей позитивний вплив множиться завдяки бізнес-моделі, що надає безкоштовний доступ до рішень TeamViewer приватним користувачам у некомерційних цілях.

Використання технології TeamViewer для віддаленого обслуговування або ремонту машин та доступу до пристроїв – від мобільних телефонів та комп’ютерів до важкого обладнання, роботів та транспортних засобів – дозволяє уникнути поїздок по всьому світу. TeamViewer дає можливість компаніям обмежити свій вуглецевий слід і допомагає знизити приблизно 37 мегатонн викидів CO2 на рік, що рівнозначно повному заповненню літака A380, що здійснює 7 000 перельотів без посадок з Сінгапуру до Нью-Йорка, або викидам 11 мільйонів середньостатистичних автомобілів за 1 рік.

Для моніторингу та оптимізації власних показників компанія TeamViewer бере участь у проекті Carbon Disclosure Project у рамках звітності з екологічної безпеки. Компанія уважно вивчає свої викиди відповідно до стандартів протоколу GHG, використовуючи сертифіковане програмне забезпечення для розрахунків та зовнішню наукову підтримку. У 2021 році компанія скоротила викиди CO2e приблизно на третину, порівняно з попереднім роком.

У програмі екологічної безпеки компанія TeamViewer зосереджена на кліматичній нейтральності, доступі до технологій та зниженні викидів.

Нижче наведено стратегічний план з досягнення цілей програми c-a-r-e:

  • Кліматична нейтральність. Відповідно до 1,5 °C, прийнятих в рамках проекту “Science Based Targets initiative” (SBTi), компанія TeamViewer прагне досягти кліматичної нейтральності не пізніше 2025 року.

  • Доступ до технологій. TeamViewer використовує безкоштовне використання свого програмного забезпечення для некомерційного та соціального використання, тим самим демократизуючи технологію та роблячи її більш інклюзивною.

  • Скорочення викидів. Завдяки своїм рішенням TeamViewer дозволяє клієнтам уникнути викидів та постачає кліматично нейтральні продукти, що на 100% складаються з екологічно чистої енергії.

  • Рівність. Компанія TeamViewer прагне створити різноманітне робоче середовище, вільне від дискримінації, тому буде збільшувати кількість жінок серед керівників усіх рівнів як мінімум до 33%.

 

 

Варто зазначити, що компанія TeamViewer активно підтримує Україну у воєнний час та надає українським компаніям безкоштовні ліцензії. Всі існуючі клієнти, яким необхідно продовжити підписку, а також нові користувачі України можуть отримати інформацію про те, як користуватися платформою TeamViewer!