Національний телеком оператор продовжує роботи з відновлення зв`язку в містах і селах України, що постраждали від військових дій. Так, на Сумщині фахівці компанії вже відновили зв`язок в усіх населених пунктах, що зазнали руйнувань. Наразі в області стабільно працюють 99% базових станцій мобільної мережі Київстар. 

Через руйнування, завдані російськими окупантами, на території Сумської області зазнали різних пошкоджень близько 130 базових станцій мобільної мережі Київстару. Найбільше постраждало телеком обладнання в населених пунктах Охтирського і Тростянецького районів – під час обстрілів цих міст базові станції були зруйновані, також постраждали волоконно-оптичні лінії. Наразі на території Сумщини фахівці Київстару відбудували всі пошкоджені ділянки мобільної мережі. 99% базових станцій в Сумській області стабільно працюють. 

«Ми досягли «довоєнного» рівня радіопокриття на Сумщині, - коментує начальник сектору розвитку мережі Олександр Жидченко. – Залишилось відбудувати лише 2 базові станції, які знаходяться на території, де поки що тривають роботи з розмінування. Сподіваюсь, що до кінця місяця це питання буде вирішено». 

Щодня фахівці компанії відновлюють роботу базових станцій у різних населених пунктах. Від початку війни вже ліквідовано тисячі аварійних ситуацій і пошкоджень. За три місяці 2022 року компанія інвестувала 659 мільйонів гривень у підтримку роботи мережі, щоб забезпечувати громадян України доступом до зв`язку та інтернету. 

Крім цього компанія з лютого 2022 надала абонентам послуг і бонусів без стягнення плати на суму еквівалентну 425 млн грн, а також перерахувала понад 33 млн грн благодійної допомоги на гуманітарні потреби військових, лікарень, літніх людей та постраждалих від війни.