Міжнародна ІТ-компанія GlobalLogic запускає безкоштовний курс IT Choice, серію профорієнтаційних лекцій для учнів 9-11 класів. Мета навчання - допомогти старшокласникам визначитись із майбутньою професією, познайомитись з ІТ-індустрією, її трендами та напрямками. Заняття проходитимуть онлайн з 23 травня. Лекції будуть також доступні у записі.

IT Choice від GlobalLogic Education — це серія онлайн-уроків з інженерами GlobalLogic. У рамках курсу спеціалісти розкажуть про професії в ІТ-індустрії: від маркетингу, менеджменту, HR і дизайну до суто технічних позицій. Це допоможе старшокласникам обрати університет та освітню програму. Крім цього, підлітки дізнаються про роботу з кодом, розробку мобільних застосунків, краще зрозуміють що таке API та фреймворки, а також якими вони бувають.

«Ми залучили до створення курсу наших досвідчених та сильних інженерів, – розповідає керівник університетської програми GlobalLogic в Україні, кандидат технічних наук, доцент Євген Сакало. – Вони познайомлять старшокласників з основами програмування, написання коду, розкажуть про можливості професійного зростання. В Україні дуже багато талановитої молоді, наша задача – допомогти розвивати їх потенціал».

У Міністерстві освіти та науки також відзначають важливість подібних профорієнтаційних курсів. Адже згідно з IT Ukraine Report, який було презентовано у 2021 році, підвищений інтерес абітурієнтів до фаху та державне фінансування навчання призведуть до зростання кількості випускників ІТ-спеціальностей на майже 45% у 2025 році - до 23 тисяч випускників.

При цьому, навіть попри розв’язану росією війну проти України, ІТ продовжує розвиватися та залишається однією з найперспективніших галузей для кар'єрного розвитку. Навіть в умовах війни кількість відкритих позицій в IT-сфері залишається високою.