Компанія Western Digital (WD) оголосила про початок виробництва двох 3,5-дюймових жорстких дисків збільшеної ємності, призначених для провайдерів хмарних сервісів, а також анонсувала твердотільний накопичувач корпоративного класу.

Жорсткий диск Ultrastar DC HC570 вміщує до 22 Тбайт даних, а в моделі Ultrastar DC HC670 завдяки використанню фірмової технології UltraSMR для більш щільного пакування даних ємність доведена до 26 Тбайт.

Раніше найбільша ємність у лінійці Ultrastar DC була у 20-терабайтного HC560, що складається з 9 пластин. Притому у нових моделях використовуються вже 10 пластин.

Для покращення продуктивності читання великих блоків даних обидва нові вінчестери забезпечені вбудованою флеш-пам'яттю NAND, яка виконує функції кешу даних.

Також Western Digital представила твердотільний накопичувач корпоративного класу SN650 SSD, ємністю до 15,36 Тбайт, який випускається як у традиційному форм-факторі дисків 2,5 дюйма, так і форм-факторі «лінійки» E1.L. Постачання SN650 SSD вендор планує розпочати у другому півріччі.