Google.org виділив грант розміром 1,5 млн доларів, щоб допомогти  International Rescue Committee (IRC) розширити доступ до критично важливої інформації для тих, хто постраждав від війни в Україні. Завдяки спільному персоналу та ресурсам, IRC підтримує United for Ukraine — новий онлайн-портал для біженців з України, який надає їм психологічну і юридичну допомогу, підтримку в розміщенні та роботу. Протягом наступних шести місяців команда  Google.org Fellowship, що складається з 13+ співробітників Google, працюватимуть разом із IRC на волонтерських засадах, щоб допомогти у створенні United for Ukraine і поширити програму Signpost в усьому світі.

Девід Мілібенд, президент і генеральний директор IRC: «Поки мільйони людей продовжують тікати від кризи в Україні, зрозуміло, що нам потрібні сміливі зобов'язання та перспективні рішення — не тільки від урядів і громадських організацій, але й від приватного сектору. Давнє партнерство Google з IRC та їхня підтримка проєкту Signpost є прикладом сміливого та інноваційного мислення, якого ми потребуємо. IRC підтримує продовження співпраці у створенні рішень для подолання наслідків надзвичайної ситуації в Україні. Використовуючи технології та ресурси Signpost, ми розширимо охоплення платформи United for Ukraine, надаючи переміщеним особам важливу інформацію про отримання юридичних послуг і житла тощо».

Керівник Google.org в EMEA Роуен Барнетт зазначив: «Надання доступу до достовірної інформації та підключення переміщених осіб, які рятуються від війни в Україні, до критично важливих послуг є надзвичайно важливим аспектом. Ми пишаємося тим, що маємо команду з 13 співробітників Google.org, які протягом останніх шести тижнів приєдналися до команди IRC Signpost задля створення цієї платформи. Ці фахівці працюватимуть безкоштовно протягом шести місяців, щоб допомогти масштабувати ці життєво важливі зусилля».