Днями компанія Netgear представила дводіапазонну бездротову точку доступу WAX615, призначену для побудови мережі WiFi 6 на підприємствах малого та середнього бізнесу.

Новий продукт підтримує віддалене управління з хмари Netgear Insight і оснащений мультигігабітним портом 2.5GbE з підтримкою живлення пристрою з PoE+ та ще одним одногігабітним портом Ethernet.

За заявою вендора, WAX615 забезпечує передачу даних бездротової мережі з агрегованою швидкістю до 3 Гбіт/сек (2,4 Гбіт/сек в діапазоні 5 ГГц і 0,6 Гбіт/сек в діапазоні 2,4 Гбіт/сек).

Пристрій використовує технологію WiFi 6 Release 2, що дозволяє за рахунок залучення каналів 160 МГц вдвічі збільшити пропускну здатність мережі в діапазоні 5 ГГц у порівнянні з першим релізом WiFi 6. При цьому вартість точки доступу зросла дуже незначно.

Загалом WAX615 може обслуговувати до 8 окремих бездротових мереж (SSID) та до 256 бездротових клієнтських пристроїв, з них 60 клієнтів одночасно. Реалізована також підтримка всередині однієї мережі кількох віртуальних локальних мереж (VLAN).