Фінський виробник телеком-обладнання Nokia заявив про вихід з російського ринку. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

«З перших днів вторгнення в Україну Nokia було зрозуміло, що продовження нашої присутності в росії неможливе. Протягом останніх тижнів ми призупинили поставки, зупинили новий бізнес і перенесли нашу обмежену науково-дослідну діяльність за межі росії. Тепер ми можемо оголосити про вихід з російського ринку. Під час цього процесу нашим пріоритетом залишається безпека та добробут наших співробітників».

Що стосується фінансового впливу цього рішення, то на росію припало менше 2% чистих продажів Nokia  у 2021 році. Враховуючи високий попит, який спостерігається в інших регіонах, в компанії не очікують, що це рішення вплине на досягнення прогнозних показників в 2022 році, наведених у фінансовому звіті Nokia за 4 квартал і 2021 рік в цілому, які були опубліковані 3 лютого 2022 року. Очикується, що це рішення призведе до створення резерву в першому кварталі в розмірі приблизно 100 мільйонів євро, що вплине на звітні, але не порівняльні фінансові показники.