Китайська компанія Hisense, виробник великої побутової техніки та електроніки, офіційно випустила перший самостійно створений процесор Hi-View HV8107. Він підтримує роздільну здатність 8К та алгоритми аналізу на основі Штучного інтелекту.

Новий процесор знаменує великий крок Hisense в області комерційного використання 8K для створення рішень з підтримкою відео надвисокої чіткості (UHD).

Ю Чжитао (Yu Zhitao), віце-президент групи компаній Hisense та президент підрозділу з розробки технологій відтворення зображення компанії Hisense, публічно заявив, що у 2022 році відбудеться корінна трансформація на ринку виробництва телевізорів: замість ціни та діагоналі екрану основними умовами конкурентоспроможності стануть процесори та якість зображення.

Зазначається, що сучасні процесори лежать в основі стратегії Hisense з виробництва телевізорів із великою діагоналлю екрану.

У 2005 році Hisense розробила свій перший запатентований процесор для обробки цифрового відео, який набув широкого промислового поширення. Нещодавно випущений процесор Hisense є 5-м поколінням процесорів компанії. У ньому вперше реалізована підтримка роздільної здатності 8K та принципово нові алгоритми обробки зображення з використанням Штучного інтелекту.

Процесор Hi-View HV8107 не тільки здійснює обробку сигналів для більш ніж тридцяти трьох мільйонів пікселів (33 000 000 пікс). Технологія управління окремими частинами екрану, число яких налічує 26 880, а також функція сприйняття зображення на основі Штучного інтелекту дозволяють збільшити роздільну здатність та контрастність, створити ефект тривимірного зображення. Крім того, процесор забезпечує високий ступінь деталізації об'єктів, що швидко рухаються, підвищує якість відтворення кольору шкіри і ефективно здійснює динамічне шумозаглушення.

Процесор вже знаходиться на етапі серійного виробництва і буде застосовуватись у різних серіях телевізорів різноманітних брендів, що входять до групи компаній Hisense, включно з Toshiba. Крім ТВ, процесор також може використовуватися для створення професійних контрольних відеомоніторів з роздільною здатністю 8K. Hisense співпрацює з China Media Group у розробці контрольних відеомоніторів з підтримкою дозволу 8K, що сприятиме розвитку індустрії технологій 8K UHD.