Компания Qualcomm Technologies представила модулі Snapdragon X65 та X62 5G M.2, розроблені спільно з Foxconn Industrial Internet та Quectel. Вони покликані забезпечити застосування провідних комунікаційних 5G-технологій Qualcomm Technologies у ноутбуках та настільних комп’ютерах та полегшити впровадження функціоналу 5G у персональних комп’ютерах.

Нові модулі на базі референсного дизайну, представленого у травні 2021 р., зібрані на основі модемних систем Snapdragon X65 та X62 5G Modem-RF System. Лінійка готових до встановлення модулів починається з першого у світі 10-гігабітного 5G-модему, що відповідає специфікації 3GPP Release 16. Він забезпечує високу енергоефективність, чудову агрегацію спектра та глобальну підтримку 5G з діапазонами sub-6 та extended-range mmWave.

Qualcomm Technologies у співпраці з Foxconn Industrial Internet Quectel розробила лінійку модулів M.2, які безшовно інтегруються з новітніми ноутбуками та настільними комп’ютерами. Завдяки провідним технологіям та досвіду Qualcomm Technologies в області 5G модулі Snapdragon X65 та X62 M.2 дозволяють OEM-виробникам не тільки скоротити час на випуск пристроїв з підтримкою 5G, але й забезпечувати максимальні параметри 5G-зв’язку, не жертвуючи при цьому форм-фактором та енергоефективністю.

В даний час поставляються зразки модулів Snapdragon X65 та X62 5G M.2. Комерційна доступність очікується у другій половині 2022 року.