Регіональний фонд прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund, що має понад 20 років успішного досвіду інвестування в малі та середні підприємства, оголосив про відкриття нового фонду U.Ventures, який буде спеціалізуватися на інвестиціях в ІТ стартапи в Україні та Молдові.

U.Ventures буде інвестувати у компанії, що знаходяться на ранніх етапах розвитку — від посівної  (seed) стадії до раунду А, при цьому обсяг інвестицій в середньому складатиме від 100 до 500 тис. дол. U.Ventures буде підтримувати високо технологічні стартапи, засновані вмотивованими підприємцями з України та Молдови, які вже мають принаймні один успішний продукт, працюють для великих цільових ринків  та мають гідних спів-інвесторів.

Фонд U.Ventures вже інвестував понад 2,3 млн дол. у шість компаній, які є новими лідерами у своїх сегментах та активно виходять на міжнародні ринки.

«В Україні відроджується економіка завдяки зусиллям ініціативних молодих підприємців, які розвивають конкурентоспроможні міжнародні компанії, революційні продукти та ідеї. Ми заснували U.Ventures для того, щоб допомогти амбітним молодим командам пройти цей непростий підприємницький шлях від концепції до створення значної цінності для інвесторів, маючи намір стати для них надійними партнерами протягом всього життєвого циклу. Ми з нетерпінням чекаємо можливості надати фінансування та поділитися експертними знаннями з тими, хто завтра стане лідерами в ІТ-секторі» — повідомила Ярослава Джонсон, Президент та Головний виконавчий директор Western NIS Enterprise Fund.

Western NIS Enterprise Fund пишається своєю більш ніж 23-річною історією діяльності в Україні та Молдові, протягом якої він інвестував 168 млн дол. у 118 компаній з більше ніж 25 тисяч працівників та зробив можливим залучення 1,5 млрд дол. в компанії України та Молдови.

Нагадаємо, що Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) — перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF фінансує інноваційні, високоефективні програми, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові