12 квітня Вищий господарський суд України розглянув касаційну скаргу «Діалінк» на рішення судів двох інстанцій щодо визнання укладеним договору між УДЦР та «ЕС АЙ ЦЕНТР» по впровадженню MNP в Україні та постановив  відмінити рішення попередніх інстанцій та відправити судову справу на новий розгляд. Це означає, що процес розгортання Автоматизованої інформаційної системи «Централізована база даних перенесених номерів» (АІС ЦБД ПН) призупинено мінімум на декілька місяців.

Крім того, 13 квітня Вищий адміністративний суд України розгляне касаційну скаргу «Діалінк» на рішення судів двох інстанцій щодо скасування рішення Антимонопольного комітету України, повідомляється у прес-релізі. У випадку, якщо ВАСУ відмінить ці рішення, виникне юридична колізія – в тендері по MNP з’явиться два переможця. Таким чином проект буде зупинено взагалі на невизначений термін.

Слід зазначити, що наведене вище судове рішення призупинило проект по впровадженню MNP майже на фініші: на цьому тижні команда «ЕС АЙ ЦЕНТР» планувала закінчити встановлення та налаштування головного обладнання на майданчику резервного центру обробки даних.

 «Компанія “Діалінк” відверто та цілеспрямовано намагається зірвати впровадження послуги MNP в України, — коментує Анна Коктиш, директор з юридичних питань Softinvest Holding, в структуру якого входить компанія “ЕС АЙ ЦЕНТР”. — Її спроби будь-якою ціною проштовхнути власне рішення по MNP, що майже на 32 млн грн дорожче, ніж рішення, яке пропонує “ЕС АЙ ЦЕНТР”, болюче вдарить як по гаманцям абонентів телеком-операторів, так і по іміджу України. Нагадаю, що Україна – фактично остання країна в Европі, де до сих відсутня послуга перенесення номерів. Ми маємо сильну та обґрунтовану правову позицію, і впевнені, що зможемо довести свою правоту у судах будь-яких інстанцій».

Зазначимо, що загалом юристами «Діалінк» подано близько 20 судових позовів, з причини чого компанія «ЕС АЙ ЦЕНТР» більш ніж півроку не мала можливості приступити до впровадження послуги MNP в Україні. Нагадаємо, що вартість проекту «ЕС АЙ ЦЕНТР» складає 39,582 млн грн, причому в цю суму включено технічну підтримку протягом 3 років. Вартість рішення від ТОВ «Діалінк» дорівнює 71,774 млн грн, тобто майже в 2 рази більше.