20 квітня відбувся запуск онлайн-телеканалу BrainTV, медіа-проекту фонду BrainBasket, метою якого є збільшення кількості ІТ-фахівців в Україні. Проект запущено в режимі бета-тестування на мультимедійному OTT сервісі Divan.TV в 200 країнах по всьому світу. Він також доступний для перегляду на сайті каналу (www.braintv.net), який буде працювати в повнофункціональному режимі, починаючи з травня 2016. До кінця квітня 2016 року канал планує вийти в прямому ефірі на платформах цифрового телебачення Megogo, OLL.TV і FainoTV.

Канал став першим українським телевізійним проектом, який буде транслюватися в інтернеті та через Smart TV платформи з функцією “відео за запитом”, що дасть вільний доступ до освітнього контенту про ІТ в будь-який час в будь-якому місці і буде популяризовувати бренд українського IT-ринку всередині країни і за кордоном.

На каналі уже можна переглянути повний курс “Harvard’s CS50”, курси програмування зняті українськими IT-школами, інтерв’ю з більш ніж 20 успішними українськими стартапами, відео репортажі з ІТ-заходів, що проводяться на ринку інформаційних технологій, починаючи з весни 2016 року, відео-інтерв’ю з найбільш відомими українськими венчурними інвесторами і керівниками українських технологічних компаній. На даний момент трансляція здійснюється англійською, українською та російською мовами.

На початку травня канал буде запускати краудфандингову кампанію зі збору коштів для побудови студії для виробництва новинної програми “Weekly Tech News Digest” та розважального шоу за участю українських ІТ-діячів “Get In”. Обидві програми будуть транслюватися на англійській мові. Канал, як і раніше, збирає кошти для подальшого розвитку.

“BrainTV це канал, який дозволяє об’єднати айтішників, інноваторів, інвесторів, про події в Україні. І найважливіше, він дозволяє також у будь-який момент підключитися іноземцям, — сказав Дмитро Шимків, заступник глави Адміністрації Президента України.  —  Це взагалі історія, цифрова історія і BrainTV допомагає нам бути в контексті цієї історії, а також створювати історію української інновації.”

Свою підтримку також висловив Андрій Колодюк, засновник DivanTV: “Україна скоро стане ІТ-нацією для всього світу, це наша сила, це наш рупор, це наш канал. Давайте всі допомагати BrainTV стати саме тією платформою, по якій ми будемо промоутити Україну.”

“BrainTV це на даному етапі некомерційний ТВ проект, тому що ми не хочемо закривати на оплату розвиваючий, інформаційний та освітній контент, який так потрібен людям. Навпаки ми хочемо надати якнайбільш широкий доступ до ІТ-курсів, курсів англійської, новин про ІТ-індустрію в Україні та світі через канал. Але для цього звичайно ж не вистачало просто ентузіазму команди. Потрібна була фінансова допомога. Перші кроки ми змогли зробити саме завдяки нашим донорам – Ciklum, ControlPay, Jooble, Terrasoft. Їх вклади дуже допомгли нам, але ми досі потребуємо фінансової підтримки на розвиток і покращення якості оригінального контенту і шукаємо нових партнерів”,  — прокоментувала запуск керівник проекту Божена Шеремета.