De Novo, національний лідер ринку хмарних сервісів, надає обчислювальні ресурси розробникам порталу ProZorro. Команда ProZorro використовує Хмару De Novo для забезпечення незалежності системи від цільових платформ, що дозволить розмістити її в будь-якому промисловому ІТ-середовищі.

Портал ProZorro є частиною реформи державних закупівель, сфокусованої на забезпечення ефективного, сучасного та прозорого закупівельного процесу. У проекті ProZorro беруть участь і органи державної влади – Адміністрація Президента, Департамент регулювання державних закупівель Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Антимонопольний комітет, - і експертні організації, а також вітчизняні розробники програмного забезпечення. Основним завданням ProZorro є зниження ризику корумпованої закупівлі завдяки відкритості усіх процедур. Адже після закінчення тендеру кожен учасник зможе побачити пропозиції суперників та оскаржити їх. Також портал дозволяє брати участь в онлайн-торгах будь-яким підприємствам, а пересічним громадянам – довідуватися, скільки коштів і на що витрачає держава.

De Novo надає розробникам ProZorro хмарні послуги для створення платформонезалежного рішення та моделювання ІТ-ландшафтів, щоб перевірити працездатність системи у різних середовищах. Це допоможе забезпечити широкий вибір постачальника ІТ-ресурсів, оскільки портал не залежатиме від особливостей певної апаратної платформи.

«Ми дуже вдячні De Novo за підтримку та надання хмарних ресурсів, - коментує подію Андрій Кучеренко, координатор проекту ProZorro. – В результаті нашої роботи ми отримаємо можливість розгорнути систему в будь-якому сучасному промисловому ІТ-середовищі. Ми виступаємо за прозорі тендери і рівні умови для всіх учасників, тому робимо систему ProZorro незалежною від конкретних апаратних рішень».

«Використання нашої Хмари для розробки сучасної системи прозорих держзакупівель – чудовий приклад грамотного підходу до вирішення ІТ-завдань на державному рівні, - пояснює Максим Агєєв, генеральний директор De Novo.Реформи, що йдуть зараз в Україні, мають спиратися на ефективні інфраструктури, тому хмари не мають альтернатив».