Сьогодні «МТС Україна» запустила в Одесі першу власну мережу 3G. З 22 вересня у всіх одеських абонентів з'явилася можливість користуватися мобільним інтернетом на швидкості до 42 Мбіт/с. Завершено масштабне будівництво й технічне тестування, тепер власна мережа «МТС Україна» в Одесі протягом тижня проходитиме тонке налаштування в умовах реального навантаження. Після чого мережа буде запущена в повномасштабну експлуатацію – абоненти отримають максимальні швидкості та якість покриття.

«Мережа, яку ми побудували, має дві важливі для абонентів особливості. По-перше, це супер швидкість – вже сьогодні одесити зможуть відчути справжні швидкості 3G – удвічі вищі тих, які на даний момент є в місті. По-друге, надійність – для того, щоб забезпечити надійне покриття для наших 3G користувачів, ми збільшили кількість базових станцій міста в 1,5 рази», – коментує запуск першої власної 3G мережі генеральний директор «МТС Україна» Олег Проживальський.

«Проаналізувавши моделі споживання 3G, ми прийшли до тарифної стратегії, яка кардинально відрізняється від усього, що сьогодні є на ринку. Для такої молодої в Україні послуги, як 3G, стратегічно правильно не обмежувати абонентів високою вартістю або урізаними пакетами трафіку, змушуючи рахувати мегабайти та кошти на рахунку, а спочатку сформувати культуру користування. Тому наші абоненти отримали кардинально нову якість, швидкість 3G і – жодного підвищення цін. Навпаки, для того, щоб одесити відчули всі переваги тієї швидкості, яку ми їм пропонуємо, ми надали 4 Гігабайти мобільного інтернету для користування в будь-якому тарифі. Цього з запасом вистачить на тести швидкості, перегляд потокового відео, соціальні мережі, музику і онлайн-гри», – відзначає директор з маркетингу «МТС Україна» Олег Решетін.

Гігабайти без щоденних обмежень швидкості й додаткових платежів нараховуються автоматично незалежно від тарифного плану і будуть доступні для використання до 1 жовтня 2015 року. Завдяки подарунковим гігабайтам, загальна кількість доступного 3G трафіку в будь-якому тарифі без доплат складе 4 Гігабайта.

Послуга швидкісного мобільного доступу до інтернету дозволяє миттєво відкривати інтернет-сторінки, переглядати потокове відео, користуватися хмарними сервісами зберігання інформації, слухати інтернет-радіо або аудіо-треки з соціальних мереж, швидко завантажувати відео в соціальні мережі просто з телефону, грати в онлайн-ігри та багато іншого.

Як користуватися

Щоб значок «3G» (H+) засвітився на екрані телефону, достатньо мати телефон з підтримкою 3G. У меню телефону слід вибрати режим мережі «3G» для телефонів з Android (автоматичний режим GSM/WCDMA), для телефонів з iOS (режим 3G), для телефонів з Windows Phone (режим 3G або режим 2G/3G), для телефонів BlackBerry (режим 3G і 2G). Також у абонентів повинна бути активована послуга мобільного інтернету.

Спробувати мобільний інтернет на швидкості до 42 Мбіт/с можуть абоненти «МТС Україна» в Одесі та передмісті, у тому числі в Южному, Чорноморському, Фонтанці, Крижанівці, Лісках, Іллічівці, Набережному, Великодолинському, Олександрівці, Іллічівську, Білярах, Вапнярці і Холодній Балці.