В місті Санкт-Петербург 309 студентів із 71 країни світу змагалися у міжнародному фіналі ІТ-конкурсу Microsoft Imagine Cup за кубки переможців та призовий фонд у розмірі $1 млн. 

Команда студентів із Сімферополя з проектом onQuest посіла друге місце в номінації “Windows Azure Challenge” та отримала приз розміром $5 тис. Проект onQuest, створений на базі хмарної платформи Windows Azure, є соціальною онлайн-платформою для організації захоплюючих квестів для своїх друзів. Встановивши програму на будь-який пристрій із Windows 8 та Windows Phone 8, користувачі можуть створювати онлайн-квести та завдання, ділитися ними із своїми друзями, стежити за їх успіхами та влаштовувати цілі інтелектуальні змагання.

Загалом команди-фіналісти представили 87 проектів, що за допомогою технологій міняють світ на краще: вирішують соціально-важливі проблеми, впроваджують інновації в щоденне життя чи представляють майбутніх фаворитів ігрової індустрії.

«Впродовж останніх 11-ти років, Imagine Cup є місцем натхнення та інновацій для студентів у всьому світі, - сказав Стів Гуггенхаймер (Steve Guggenheimer), корпоративний віце-президент і головний євангеліст в Microsoft. Молоді люди, що беруть участь в цьому конкурсі вже сьогодні створюють нові програми та послуги, що в майбутньому змінять те, як світ працює, взаємодіє та навчається. Ми захоплюємося проектами фіналістів Imagine Cup, тими ідеями та технологіями, які побачив світ цього тижня.»

Переможці обиралися у трьох номінаціях: Інновації, Ігри та Соціальні проекти, трьох продуктових категоріях: Windows 8, Windows Azure та Windows Phone, а також було вісім спеціальних призерів, що отримали нагороди від спонсорів конкурсу.

Номінація «Інновації»

· Перше місце, $50 тис.: Команда Colinked, Великобританія

· Друге місце, $10 тис.: Команда DORA, Словенія

· Третє місце, $5 тис: Команда MYRA, Тайланд

Номінація «Ігри»

· Перше місце, $50 тис.: Команда Zeppelin Studio, Австрія

· Друге місце, $10 тис.: Команда Solite Studio, Індонезія

· Третє місце, $5 тис: Команда Banzai Lightning, Франція

Номінація «Соціальні проекти»

· Перше місце, $50 тис.: Команда for a Better World, Португалія

· Друге місце, $10 тис.: Команда Omni-Hearing Solution, Тайвань

· Третє місце, $5 тис: Команда Confufish Royale, Австралія

Категорія Windows Azure

· Перше місце, $10 тис.: Команда Y-Nots, Індія

· Друге місце, $5 тис: Команда nlife, Україна

· Третє місце, $3 тис: Команда LetssGo, Китай

Категорія Windows Phone

· Перше місце, $10 тис.: Команда vSoft Studio, Сингапур

· Друге місце, $5 тис: Команда WeRule, Польща

· Третє місце, $3 тис: Команда front, Польща

Категорія Windows 8 Apps

· Перше місце, $10 тис.: Команда TeamNameException, Італія

· Друге місце, $5 тис: Команда Wordsapp, Німеччина

· Третє місце, $3 тис: Команда Clever Mind, Тайланд

 Нагадаємо, що Україну також представляла команда CamTouch, у складі Андрія Коноваленко, 16-ти річного школяра з Луганщини, що винайшов технологію для перетворення будь-якої поверхні в інтерактивну без додаткових витрат. Проте, на жаль, цього року Андрію не пощастило вибороти перемогу у своїх конкурентів.