Сьогодні корпорація Microsoft оголосила про вихід Windows 8 для користувачів у всьому світі, в тому числі й в Україні. Починаючи з 26 жовтня, користувачі і компанії зможуть отримати все те, що пропонує Windows 8: швидкість і гнучкість, красивий новий інтерфейс, а також різноманітні застосунки у Windows Store, які доступні на більш ніж 1000 сертифікованих комп'ютерів і планшетів у світі.

Із 26 жовтня користувачі зможуть придбати нові пристрої на Windows 8 у роздрібних мережах та інтернет-магазинах в Україні, зокрема, в онлайн-магазині Rozetka, роздрібних мережах MOYO, Comfy, «Фокстрот», «Ельдорадо», «Технополіс». Користувачі також зможуть оновити свої комп'ютери до Windows 8 на більш ніж 140 ринках, у тому числі і в Україні.

Windows 8 буде доступна в роздрібних магазинах у двох версіях - Windows 8 і Windows 8 Pro. А для бізнес-користувачів виходить версія Windows 8 Enterprise, яка пропонує ще більше можливостей для підвищення продуктивності завдяки таким функціям як Windows To Go, DirectAccess і BranchCache, а також поліпшену безпеку з функціями BitLocker і AppLocker. Одночасно запускається новий член родини Windows, розроблений для планшетів на ARM-процесорах, - Windows RT, яка буде доступна встановленою на нових пристроях.

Windows 8 - це швидкий і гнучкий стартовий екран, завдяки якому користувачі можуть в один клік відкривати застосунки, а також отримувати всю найважливішу інформацію; це повністю новий браузер Internet Explorer 10, який чудово працює на сенсорних пристроях, а також вбудовані можливості хмарного сховища SkyDrive.

До кінця січня 2013 року користувачі ПК, що працюють на Windows XP, Windows Vista або Windows 7, можуть завантажити Windows 8 Pro за орієнтовною роздрібною ціною $ 39.99. У той же час, комп'ютери з Windows 7, придбані в період з 2 червня 2012 року з 31 січня 2013 в більш ніж 140 країнах, включаючи Україну, можна оновити до Windows 8 Pro за орієнтовною роздрібною ціною $ 14.99 в рамках програми Windows Upgrade Offer.