Розробка застосунків під Windows 8 створює новий ринок і відкриває великі перспективи для українських розробників. Таку думку висловили розробники в ході опитування, що пройшло на найбільшій в Україну технічній конференції Microsoft SWIT у Києві. 49% опитаних вважають ринок дуже перспективним, більше 33% бачать хорошу можливість показати свої застосунки на міжнародному ринку. При цьому близько 7% вже планують зробити розробку під Windows 8 своєю основною спеціалізацією. Майже половина опитаних планує почати розробку застосунків під Windows 8 протягом півроку, ще 15% - відразу після виходу комерційної версії ОС.

«Розробники сприймають Windows 8 дуже позитивно. Ми сподіваємося, що вже найближчим часом в Windows Store з'являться перші програми, розроблені в Україні. Варто відзначити, що кілька застосунків українських авторів вже готові до публікації, і були успішно продемонстровано на конференції», - зазначив Андрій Терехов, директор департаменту стратегічних технологій «Майкрософт Україна».

Понад 22% опитаних розробників вважають, що нова версія операційної системи Windows буде стрімко набирати популярність після виходу комерційної версії, більше 25% відзначили, що вона в підсумку зможе потіснити конкурентів на ринку планшетів.

«Вихід Windows 8 - це нова епоха, нова величезна ніша для компаній. Вже більше десятка років ринок не відкривав таких великих перспектив для розробників. Наша компанія покладає на цю платформу дуже великі надії - ми отримуємо новий популярний сегмент мобільних планшетних рішень. Також відкривається ринок індивідуальних продажів - Windows Store, що дає можливість кожній компанії, що створює програмне рішення, робити масові продажі у всіх країнах світу. Ми вже підготували ряд експертів в області розробки рішень у стилі Metro і плануємо вийти на ринок із низкою своїх продуктів», - зазначив Володимир Ліщинський, генеральний директор компанії Digital Cloud Technologies.

В інтерактивному опитуванні, яке на замовлення «Майкрософт України» проводила компанія TouchPoll, взяло участь більше 220 розробників.