Корпорація Hewlett-Packard з часу свого заснування в 1939 році Білом Х’юлетом та Дейвом Пакардом завжди була іноватором, створювала унікальні технологічні новинки, які швидко ставали фактичними промисловими стандартами. Свого часу це були унікальні прецезійні засоби вимірювань, наукові калькулятори, масові засоби друку та обробки зображень, потужні серверні системи, системи зберігання інформаціі, унікальні програмні продукти для управління інфраструктурою інформаційних технологій.

Лезові сервери – ще один сучасний перспективний технологічний напрямок, до великої міри започаткований НР, в якому корпорація залишається впевненим лідером. Тисячі замовників змогли оцінити зручність та економічну привабливість вжитку та розвитку таких систем, тисячі партнерів корпорації — простоту конфігурування та ефективність продажу. Лезові сервери — як концепція — вже визнані всіма великими виробниками, як один із промислових стандартів. Відбувається розширення лезового підходу для побудови спеціалізованих лезових систем зберігання інформації, потужних багатопроцесорних середовищ, потужних графічних систем, близький час появи бізнес-критичних серверів enterprise-класу в лезовому форматі.

За даними аналітичних компаній в 2008 році в Україні корпорація Hewlett-Packard очолила ринок лезових серверів. В цьому спеціальному випуску PCWeek Review читачі зможуть познайомитися з продуктами, які вибрав ринок, зрозуміти, чому ці продукти очолили рейтинги продажу, визначитися з можливістю вжитку цих продуктів для розв’язку своїх завдань. З вами також поділяться враженнями наші партнери, замовники та користувачі HP BladeSystem c3000/c7000 .