Компанія HPE повідомила про випуск нової корпоративної лінійки точок доступу Aruba 730, призначених для розгортання кампусних бездротових мереж на основі технології WiFi 7. Постачання цих пристроїв розпочнеться у липні.

Серія складається з двох моделей: AP-734 з конекторами RP-SMA для зовнішніх антен і AP-735 з вбудованими антени, що оптимізовані для горизонтальної установки точки доступу. Обидві моделі обладнані радіомодулями із двома просторовими потоками (MIMO 2×2). Нові точки доступу HPE Aruba забезпечують сумарну швидкість передачі даних при роботі в трьох діапазонах (2.4, 5 і 6 ГГц) до 9.3 Гбіт/сек із опцією збільшення до 14.4 Гбіт/сек при використанні радіомодулями лише частот 5 або 6 ГГц. У кожному частотному діапазоні точки доступу можуть обслуговувати до 512 бездротових клієнтів та 16 окремих бездротових мереж BSSID.

Також точки доступу обладнані двома мультигігабітними Ethernet-портами 5 GbE з підтримкою технології PoE++ та автоматичного перемикання трафіку та живлення при збої, а також двома портами USB 2.0 Type A і двома модулями Bluetooth Low Energy (BLE) або Zigbee (802.15.4).