Компанія Microsoft оголосила підтримку нових мов у Copilot для Microsoft 365. Українська мова входить до числа 16 мов, які додано до сервісу.

Microsoft Copilot — це «персональний помічник на основі ШІ». Цей надпотужний інструмент на основі штучного інтелекту призначений для допомоги у виконанні завдань, пошуку інформації, генерації креативних текстових форматів і коду. Copilot для Microsoft 365 поєднує в собі потужність великих мовних моделей (LLM) з бізнес-даними та програмами Microsoft 365, щоб розкрити творчий потенціал, збільшити продуктивність і підвищити рівень навичок.

Copilot інтегрується в Microsoft 365 двома способами: вбудований в програми для роботи Word, PowerPoint, Outlook, Teams Excel тощо. А також інтегрується між додатками, працюючи з усіма даними компанії, які знаходяться у хмарі, та з контентом користувача – документами, календарем, чатами, зустрічами, контактами – дозволяючи користувачам вказувати результати або завдання, які вони хочуть виконати, а Copilot організовує та автоматизує кроки за них.

Наприклад, Copilot спрощує процес створення нотаток із зустрічей, автоматично підсумовуючи обговорення, пункти дій і ключові моменти. За допомогою інструменту користувачі можуть легко перетворювати письмовий вміст із документів Word на візуально привабливі презентації PowerPoint, створювати пропозиції для клієнтів, витягуючи відповідну інформацію, що зберігається в документах SharePoint, і пропонувати персоналізований вміст на основі промптів користувача. Copilot у Outlook.com допомагає створювати електронні листи та відповідати на них.

«Я радий повідомити, що українська мова тепер підтримується в Copilot для Microsoft 365. Це значний крок у наданні доступу до передових технологічних інновацій для україномовних користувачів. Впровадження інноваційних інструментів українською мовою не тільки визнає унікальність культури та потреб України, але й забезпечує участь та користь від технологічних досягнень, які формують наш світ. Майбутнє виглядає багатообіцяючим, і воно говорить нашою мовою!», – коментує Леонід Полупан, директор Microsoft в Україні та країнах Балтії.

Програми Microsoft 365 локалізуються мовою користувача на основі налаштувань додатків. Щоб використовувати українську мову, користувачі можуть встановити бажану мову в різних програмах (Microsoft Teams, Word, PowerPoint або Excel, Microsoft365.com, Bing.com).

Корпорація Microsoft постійно вдосконалює свої сервіси. Сьогодні Copilot для Microsoft 365 може ще не розуміти кожного розмовного виразу чи лінгвістичної конструкції певної мови, оскільки великі мовні моделі є специфічними для різних мов. Як вхідні, так і вихідні дані вимагають тренування на наборах слів.

Корпорація презентувала Copilot для Microsoft 365 більше року тому. Цей інструмент вже приносить величезну цінність клієнтам. Глибинні дослідження показують, що 70% користувачів Copilot для Microsoft 365 вважають, що стали продуктивнішими; 77% користувачів Copilot для Microsoft 365 повідомляють, що спробувавши це рішення, не хочуть відмовлятися від нього. Дані іншого нещодавнього дослідження показали, що користувачі Copilot для Microsoft 365 повідомляють про економію 11 хвилин часу на день, підвищення продуктивності, задоволеності роботою, і навіть зменшення кількості зустрічей, які їм потрібно відвідати. Протягом 11 тижнів ці 11 хвилин на день складають 10 зекономлених годин — або цілий робочий тиждень щороку! Крім того, дані проілюстрували прогресивні переваги, які відчули користувачі Copilot протягом 10 тижнів: 57% вказали на підвищену задоволеність роботою; 34% відзначили покращення балансу між роботою та особистим життям.

Copilot для Microsoft 365 доступний для бізнес-клієнтів Microsoft 365 E3, E5, Business Standard, Business Premium, Office 365 E3 та E5. Корпорація Microsoft планує зробити Copilot для Microsoft 365 доступним для компаній будь-якого типу та розміру. Клієнти, які мають Microsoft 365 F3 і F1 (для працівників, які працюють на першій лінії), Office 365 E1, Business Basic тощо, зможуть придбати Copilot для Microsoft 365 найближчими тижнями.