Американський мережевий гігант Cisco оприлюднив плани скоротити чисельність персоналу на 5%, що складає приблизно 4250 співробітників. Компанія оголосила, що звільнення, які обійдуться компанії приблизно в 800 млн дол у вигляді витрат до оподаткування, пов’язаних з вихідними допомогами та пільгами, дозволять їй зосередитися на сферах швидкого зростання, таких як штучний інтелект та розробка програмного забезпечення. Загалом Cisco налічує близько 85 тисяч співробітників у всьому світі.

Корпорація повідомила про скорочення штату під час звіту про прибутки разом із квартальними звітами, де вона також оголосила зниження прогнозу річного доходу з 55 млрд дол до 51,5-52,5 млрд дол. Генеральний директор Чак Роббінс поскаржився, що Cisco продовжує спостерігати слабкий попит з боку клієнтів телекомунікаційних і кабельних послуг.

Слід зазначити, що Cisco – далеко не остання технологічна компанія, що скорочує штат у 2024 році. На початку цього місяця Snap, що відома своїми продуктам та онлайн-сервісами Snapchat, Spectacles та Bitmoji, заявила, що звільнить до 10% своєї робочої сили. Також минулого місяця Alphabet закрив свою інноваційну лабораторію X Lab, яка працює над високотехнологічними проектами безпілотних літальних апаратів.

Через звільнення Snap, можливо, намагається наслідувати недавній успіх одного зі своїх ключових конкурентів, батьківської компанії Facebook і Instagram Meta.

Станом на кінець 2023 року глобальна кількість співробітників Корпорація Meta, батьківська компанія Facebook та Instagram, протягом минулого року звільнила понад 22% співробітників, тепер їхня кількість складає 67 тисяч осіб.