Компанія Discord має намір звільнити 17% своїх співробітників. Цей крок, за словами генерального директора Джейсона Сітрона, має на меті «покращити спосіб спільної роботи, щоб забезпечити більшу гнучкість нашої організації». Дане скорочення вплине на 170 людей у різних відділах.

Нагадаємо, що Discord — кросплатформна пропрієтарна система миттєвого обміну повідомленнями (месенджер) з підтримкою VoIP та відеоконференцій. Програма здатна організовувати голосові конференції з налаштуванням каналу зв'язку та працювати за принципом push-to-talk, створювати публічні та приватні чати для обміну текстовими повідомленнями.

Судячи з усього, Discord не перебуває у важкій фінансовій ситуації, хоча він ще не став прибутковим і все ще намагається відновити зростання кількості користувачів після сплеску під час пандемії. У своїй пам’ятці для співробітників, Citron сказав, що Discord надто швидко зріс за останні кілька років — визнання, яке останнім часом стало досить поширеним серед керівників технологічних компаній.

«Ми швидко росли та ще швидше розширювали нашу робочу силу, збільшившись у 5 разів з 2020 року», — написав Citron. «У результаті ми взялися за більше проектів і стали менш ефективними».

Це найбільше скорочення Discord за всю історію компанії. Загалом звільнення продовжують охоплювати технологічну галузь, включаючи серйозні скорочення в Google і Amazon лише цього тижня.

Загалом оборот Discord склав близько 1 мільярда доларів. За словами деяких інсайдерів, на балансі компанії зараз є понад 700 млн доларів готівкою, і вона планує стати прибутковою цього року. Discord також розглядає можливість вийти в перспективі на біржу, хоча поки неясно, коли це станеться. Зазначимо, що у 2021 році вона відхилила пропозицію Microsoft купити її за 12 млрд доларів.